Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Sajtóközlemény

Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

2016. március 23., szerda 15:19
SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

2016. március 23-án a Víz Világnapja alkalmából a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya és Somogy Megyei Területi Szervezetei ünnepséget tartottak Pécsett, a Baranya Megyei Önkormányzat Papnövelde utcai dísztermében.

A rendezvény reggel 9 órakor a „Vizek és mesterségek”  jelmondathoz kötődő gyermekeknek kiírt alkotó pályázat díjátadójával kezdődött. A pályázaton mozaik technikával készített pályaművek vehettek részt. Kiegészítő programként a részvevő diákok origami bemutatót és víz témában makett kiállítást tekinthettek meg, kipróbálhatták a hajtogatás művészetét.

Az ünnepi konferencián az alábbi programon vehettek részt a meghívott vendégek:

 

Köszöntők:

Márk László igazgató, Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság/elnök, Baranya Megyei Hidrológiai Társaság Nagy Csaba elnök, Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Bencs Zoltán elnök, Somogy Megyei Hidrológiai Társaság Silvio Brezak a Duna- Dráva Vízgyűjtő Albizottság vezetője

Vers – Bacskó Tünde színművésznő

A Magyar Örökség-díjas Pécsi Kamara Kórus műsora

 

Előadások:

Ember és víz - Szemelvények a víz kultúrtörténetéből – Dr. Szlávik Lajos Professor emeritus, Magyar Hidrológia Társaság elnöke „Az 56-os jeges ár” - Burián Alajos osztályvezető, Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

          Filmvetítés a Hydrológia Hungarica Alapítvány digitalizált filmvagyonából

Húsz éves a magyar-horvát vízgazdálkodási egyezmény – Pecze János műszaki igazgató-helyettes, Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és Silvio Brezak, a Duna- Dráva Vízgyűjtő Albizottság vezetője Élet az ártéren- a dunai fokok – Kövesi Sándor osztályvezető, Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Évszázadok óta Pécs szolgálatában a tettyei karsztforrás – Puskás Tibor hidrogeológus, Tettye Forrásház Zrt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is méltóképpen ünnepelhették a „vizes” szakemberek és nem szakemberek együttesen a Víz Világnapját.

                                                                           


2016_Vizvil_65_

Vizvil12_

Vizvil13_

2016_Vizvil_80_

2016_Vizvil_15_

Vizvil09_

Vizvil10_
 

Utolsó módosítás: 2016. március 24., csütörtök 13:19
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat