Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Mintavevő Munkacsoport

Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, PR munkatárs

2020. május 28., csütörtök 09:50

A 2015. évtől minden laboratóriummal nem rendelkező vízügyi igazgatóságnál akkreditált mintavevő csoport jött létre. Az egységek akkreditációja felszíni víz és szennyvíz mintavételre, és ezek fizikai és általános kémiai paramétereinek helyszíni mérésére terjed ki.
A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) Mintavevő Munkacsoportja 8 főből áll, központilag kijelölt vezetője mindegyik igazgatóságon a műszaki igazgató-helyettes.
A feladat ellátásához mind a szakmai irányítók, mind a minőségügyi vezetők rendelkeznek „belső auditor és minőségirányítási vezető” képesítéssel.

A Munkacsoport, mint „mintavevő szervezet” 2016. augusztus 24-én megkapta a Nemzeti Akkreditáló Hatóság akkreditált státuszát, amit 2021. június 3-án megújított az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szabvány szerinti helyszíni vizsgálati és mintavételi tevékenységre. Akkreditálási okiratának száma: NAH-7-0064/2021.
A Munkacsoport működését a minőségirányítási kézikönyv, tizenkilenc minőségirányítási eljárás és négy munkautasítás szabályozza, harminchárom féle formanyomtatvány segíti.
A minták vizsgálatát a velünk kötött együttműködési megállapodás alapján a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Vízvédelmi és Vízgyűjtő-gazdálkodási Osztály Vízvédelmi Laboratóriuma, a Mecsekérc Zrt. Környezetvédelmi Igazgatóság Vizsgálólaboratóriuma és a Baranya Megyei Kormányhivatal Laboratóriuma végzi.


A Mintavevő Munkacsoport működése nagymértékben hozzájárul az igazgatóság szakmai munkájához (üzemeltetés és feladatellátás szempontjából hasznos mintavételekkel, helyszíni mérésekkel, szakmai segítséget nyújtva pl. a vízminőségi kárelhárítási tevékenységnél).
A Mintavevő Munkacsoport állandó, 24 órás ügyeletet tart fent.

Utolsó módosítás: 2022. augusztus 15., hétfő 10:02
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat