Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Felszedjük! Felvesszük a harcot az illegális hulladékkal a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság területén – 2020. 12. 01.

Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, PR munkatárs

2020. december 01., kedd 13:16

Kollégáink az elmúlt hónapokban szemétgyűjtési akcióba kezdtek a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság területén, melynek kapcsán sajtónyilvános eseményt tartottunk november 13-án (pénteken) Mohács déli részén, a Duna árvízvédelmi töltése mentén.

Bencs Zoltán Igazgató elmondta, hogy a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 10.000 km2-es területén 3200 km vízfolyás található, melynek környezetét tisztítjuk. A 15 szektorban várhatóan 350-400 m3 összegyűjtött szemét átmeneti tárolására és válogatására 4 különböző deponálóhelyet alakítottunk ki, ahonnan a már kiválogatott szemét kerül a hivatalos hulladék-lerakó helyre.

A begyűjtött hulladék összetételét tekintve elsősorban kommunális hulladék, építési törmelék, műanyag fólia, gumiabroncs, műszaki cikk, vegyes hulladék.
A Dráva folyó nagyvízi hullámtéri medrében, a Vájás-tó környezetében közel 100 m3 (azaz mintegy 100 tonna) illegálisan felhalmozott, mezőgazdasági művelődésből származó takarófólia összegyűjtése most zajlik.
Az összegyűjtött hulladék a sellyei deponáló helyen kerül átmeneti tárolásra és válogatásra az elszállításig.

A Dráva működési területünkön lévő szakaszából mintegy 5 km-t, a Kapos mentén kb. 8 km-t tisztítunk meg a hulladékoktól, ezen kívül az Orci-patak, Deseda-patak, a Rinya, a Nyugati-övcsatorna, a Keleti-Bozót csatorna, a Kiskoppány-patak, a Pécsi-víz, a Baranya-csatorna, a Völgységi-patak, illetve a Duna mentén a mohácsi terület is megtisztításra kerül a közeljövőben.

A megtisztított területekre tiltó táblákat helyezünk ki a hulladék és szemét lerakására. A tisztított területek őrzését, illetve a hulladék újratermelődésének megakadályozását folyamatos őrszolgálat biztosítja.
A lakosság partnerségére továbbra is számítunk.

DJI_0701

DJI_0708

DJI_0712

DJI_0723


 

Utolsó módosítás: 2020. december 01., kedd 13:34
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat