Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Európai Hulladékcsökkentési Hét – Magyarországi Programsorozat – 2020. november 21-29.

Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, PR munkatárs

2020. november 09., hétfő 07:59

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében megvalósuló – Európai Hulladékcsökkentési Hét Magyarországi Programsorozatához.
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét egy olyan önkéntes alapokon nyugvó rendezvénysorozat, amely felhívja a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésére Európában.
A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ennek jegyében KUPAKGYŰJTÉSI AKCIÓT szervez dolgozói számára.
Az összegyűjtött kupakokat azt követően jótékonysági célra fogjuk felajánlani, tehát az akciónk mindenképpen kettős: egyfelől a hulladék összegyűjtése (és ennél fogva csökkentése), illetve újra felhasználása, másfelől a jótékonykodás, a segítő szándék közösen, DDVIZIG-es összefogással.
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét az idén 2020. november 21. és 29. között kerül megrendezésre és arra ösztönöz bennünket, hogy gondoljuk át: miként tudjuk a hulladékunk mennyiségét csökkenteni a háztartásunkban, a munkahelyünkön, vagy éppen akkor, amikor pihenünk, a szabadidőnket töltjük.
A 2020-as év témája a "Láthatatlan hulladék", vagyis éppen az a hulladék, amit észre sem veszünk, de összegyűjtünk, vagy hazaviszünk egy-egy vásárlás alkalmával, vagy a mindennapi tevékenységünk során. (Pl-ul nylon-zacskók, nylon-szatyrok, bevásárlási nyugták, PET-palackok és azok kupakjai, stb...., tehát amellyel hulladékot "termelünk".)
A szervezők célja, hogy november utolsó hetében Európa-szerte valósuljanak meg olyan programok, amelyek erre a "Láthatatlan hulladékra" hívják fel a figyelmet és bemutatják, hogy miként lehet a feleslegessé vált dolgokat újra felhasználni, újra hasznosítani.
Csökkentsük együtt a Hulladékunkat! – Ne csak egy hétig, de használjuk ki mindenképpen ezt az egy hetet is arra, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetünk védelmére.

hulladekcsokkentesi


 

Utolsó módosítás: 2020. november 09., hétfő 08:12
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat