Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Szakaszvédelmi és védelmi osztag gyakorlat 2018. 10. 09.

Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

2018. október 09., kedd 11:11

Igazgatóságunk 2018. október 2-án a drávai védvonal szakaszra a beosztott kollégák részére árvízvédelmi gyakorlatot tartott. A gyakorlat keretében a műszakiak gátőrjárásonként bejárták szakaszaikat. Leellenőrizték a vízmércéket, a rendelkezésre álló műszaki terveket és védelmi raktárakat. A gyakorlatba a teljes drávai árvízvédelmi rendszer bevonásra került (88 km árvízvédelmi töltés). A drávasztárai védelmi központban megtartott reggeli eligazításon elméleti feladatokat vettek át a műszakiak, melyek megoldását nap közben kidolgozták. Az árvízvédelmi szakaszok vezetői  ezeket a megoldásokat leellenőrizték, végül a nap lezárásaként a drávaszabolcsi kiértékelő-értekezleten  fejeződött be a gyakorlat. Itt a résztvevők gátőrjárásonként ismertették javaslataikat, valamint az esetleges problémákat.

Ezzel egyidejűleg Drávaszabolcson megtartásra került a kötelező éves gyakorlat is a védelmi osztag részére, melyen összesen 15 fő műszaki irányító, gépkezelő és védelmi dolgozó vett részt. Az egy napos program során az osztag részére előírt kötelező feladatok közül a következők kerültek végrehajtásra, begyakorlásra, illetve bemutatásra a meghívott társszervek szakembereinek részére:
- olajszennyezés hatástalanítása, leszedő, tároló eszközök üzemeltetése,
- mobil szivattyúk működtetése (Agrofil 300S, Honda hordozható szivattyúk),
- tér- és vonalvilágítás eszközei (áramfejlesztők, lámpatestek, vezetékek, elosztók).

A nap során az üzemeltetett gépek, eszközök éves karbantartási munkáit is elvégezték a kijelölt gépészek. A gyakorlat jól szolgálta a résztvevők felkészítését a különleges védekezési feladatok ellátására.

IMG_0165

IMG_0166

IMG_0170

IMG_0171


 
 


 

 

Utolsó módosítás: 2018. október 09., kedd 11:17
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat