Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Országos szakági értekezlet a vízrajzi szolgálat aktuális kérdéseiről - Sikonda, 2019. szeptember 24-26.

Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, -

2019. szeptember 30., hétfő 13:52

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal közösen országos szakági értekezletet szervezett a vízrajz területén tevékenykedő szakemberek részére.  A szeptember 24. és 26. között Sikondán lezajlott XLI. Országos Vízrajzi Értekezleten a vízrajzi szolgálat aktuális kérdéseit vitatták meg.

A konferenciát Lábdy Jenő műszaki főigazgató-helyettes nyitotta meg az OVF részéről, s tartott előadást a vízügyi ágazat aktuális feladatairól és az elvárásokról, a vízrajzi tevékenységgel szemben.

A Vízrajzi és Vízgyűjtő-gazdálkodási Főosztály szervezetéről és aktuális feladatairól Csík András főosztályvezető, a konferencia levezető elnöke beszélt.

Varga Balázs osztályvezető a vízrajzi projektek helyzetét-, valamint a 2021. és 2027. közötti EU-s pénzügyi ciklus kilátásait ismertette.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság bemutatkozó előadását Pecze János főmérnök, műszaki igazgatóhelyettes tartotta meg, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vízrajzi tevékenységét pedig Horváth Gábor, a Vízrajzi és Adattári Osztály osztályvezetője ismertette.

A háromnapos szakmai konferencián több mint húsz előadás hangzott el a közel száz résztvevő előtt.

Az értekezlet napirendjén szerepelt a Cún-Szaporca holtágrendszer vízpótlására létrehozott létesítmények bemutatása és értékelése is.  A konferencia résztvevői szakmai tanulmányút keretében ellátogattak a Duna-Dráva Nemzeti Park Szaporcán található látogatóközpontjába, ahol a holtágrendszer ökológiai értékeit, érdekességeit bemutató előadást hallgathattak meg, s ismertetésre került a vízpótló rendszer monitoringja és 3 éves tapasztalatai is.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Pécs) ezen a konferencián adta át azt a vándor vízmércét a Kőrös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Gyula) részére, amely egyúttal jelképezi a soron következő vándorgyűlés helyét is: a jövő évben ugyanis Gyulán rendezik meg a szakági értekezletet.

Ezen a rendezvényen került átadásra az országos vízrajzi mérőgyakorlat vándor vízmércéje is, mely a Kőrös-vidéki Vízügyi Igazgatóságtól (Gyula) most a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatósághoz (Szombathely) került, előrevetítve a jövő évi vízrajzi mérőgyakorlat helyszínét is.

IMG_9314_

IMG_9412_

IMG_9701

IMG_9996

IMG_0062

IMG_0064
 

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 30., hétfő 14:02
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat