Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Az MHT Klub keretén belül online formában vettünk részt a gémeskúttól a vizek visszatartásáig – A gazdaságtámogató vízgazdálkodás helyzete és feladatai című konferencián

Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, PR munkatárs

2021. november 25., csütörtök 08:47

Sághiné Juhász Ildikó, az MHT Baranya Megyei Területi Szervezetének titkára köszöntötte a hallgatóságot, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság emeleti tárgyalótermében. Bevezetőjében kiemelte, hogy a szakmai rálátásunkhoz, fejlődésünkhöz hozzátartozik, hogy a szakmai konferenciákon átfogó tájékoztatatást és képet kapjunk a szakterületünket érintő kérdésekben.

Az általa vezetett és életre hívott Hidrológus Klub 2020 tavaszán indult el a DDVIZIG-en, s minden hónapban tervez egy-egy szakmai programot, illetve napot, a nyári hónapok kivételével. Az MHT-nál négyévenként zajlanak le a választások, elsőként a területi szervezeteknél. A jelölőbizottsági választásra 2022 januárjában kerül majd sor.

Ezt követően került sor a konferencia online formában való megtekintésére, a köszöntők és a konferencia bevezetése után a plenáris előadásokra, majd a pódium-beszélgetésekre.

Áder János videoüzenetében kiemelte, hogy a mai konferencia a kevés víz válságával foglalkozik elsősorban. Az aszály okozza a legnagyobb problémát ma az egész világon. Hazánk Európa egyik legszárazabb országa. „A jövőnk a tét!”

A konferencián Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója Hazánk vízkészletéről-, a vízhiány jeleiről, kockázatairól és következményeiről beszélt – bemutatva Magyarország 83 aszálykörzetét –, valamint vízminőségvédelmi- és védekezési problémákról tartott előadást. Lovas Attila, a GWP Magyarország elnöke, a KÖTIVIZIG igazgatója Kitörési pontok a vízhiány szorításából címmel tartott előadást, a proaktív természetvédelem tükrében.

A pódium-beszélgetések A Vízhiány jelei, kockázatai, következményei; A vízhiány megszüntetése; A vízhiány gazdasági összefüggései témaköröket érintették.

A november 23-án (kedden) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Oktatási Központjában jelenléti és online formában megtartott konferencia a Planet Budapest 2021. Fenntarthatósági Expo és Világtalálkozó előrendezvénye volt.

A rendezvény fővédnöke: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke volt.
Védnökök: Pintér Sándor belügyminiszter és Nagy István agrárminiszter.

DSC_2295

Fotó: Drahos Olga – DDVIZIG

Utolsó módosítás: 2021. november 25., csütörtök 09:20
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat