Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

A Vízminőség Javító Programról Baranyában 2018. 06. 13.

Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

2018. június 13., szerda 11:30

A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya Megyei Területi Szervezete „Vízminőség Javító Program Baranyában” címmel, vezetőség választással egybekötött előadóülést szervezett 2018. június 12-én.
Elsőként Horváth Zoltán (DDVIZIG) adta elő prezentációját "A vízminőség javító program áttekintése" címmel. Előadásában beszélt az ivóvízminőség-javító programok jogszabályi történetéről, az országos ivóvízminőség-javító program megszületésétől napjainkig. Felsorolta a Baranya megyét fokozottan érintő fejlesztési koncepciókat, terveket és programokat, majd elmondta, hogy a megvalósítási fázisban mely műszaki megoldások támogatására nyílik lehetőség. Foglalkozott a Baranya megyét érintő jelenlegi helyzettel és ismertette a folyamatban lévő Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) szereplő ivóvízminőség-javítási lehetőségeket, terveket.
Horváth Szabolcs (AQUAPROFIT Zrt.) előadása "Műszaki megoldások, vízminőség javításhoz beépíthető berendezések" címmel hangzott el, melyben szó esett az AQUAPROFIT Zrt. szerepéről az országos ivóvízminőség-javító programban, illetve ennek kapcsán példákon keresztül szemléltette, hogy milyen műszaki megoldásokat alkalmaztak Magyarországon. Bemutatta a szabadalmukat, az Intelligent Water Aid Technology (IWAT) víztisztító technológiát, mely a szigeteken és több országban az egészséges, tiszta ivóvíz szolgáltatásnak a záloga lehet.
A harmadik előadást Zwick Zoltán (Kormányhivatal, Népegészségügyi Főosztály) tartotta meg "A vízminőség javítás helyzete közegészségügyi szempontból" címmel. Elmondta, hogy az ivóvízminőség-javító programok során a vízben lévő, határértéket meghaladó veszélyes komponenseknek (pl.: arzén, nitrit) milyen káros hatása lehet az emberi szervezetre. Tárgyévekre bontva részletezte, hogy Baranya megyében mely települések esetében történt meg sikeresen az ivóvízminőség-javító program lebonyolítása, melyet kiegészített a lehetséges technológiai problémák és a határértéket meghaladó paraméterek koncentráció csökkentésének további lehetőségeivel.

IMG_4739

 

Utolsó módosítás: 2018. június 13., szerda 11:37
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat