Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Árvízi tapasztalatcsere horvát delegációval 2018. 05. 23.

Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

2018. május 23., szerda 14:40

Árvízi tapasztalatcserére 12 fős horvát szakmai küldöttséget kalauzolt a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság területén lezajlott találkozón.
Az Állandó Magyar-Horvát Vízgazdálkodási Bizottság őszi ülésének határozata értelmében a hazai szakemberek meghívták horvát kollégáikat a tiszai árapasztó tározók tanulmányozására és az azokkal kapcsolatos üzemelési tapasztalatok átadására. 
Az árvízi tapasztalatcsere első napján, május 22-én, déli szomszédaink előadásokat hallgattak meg, többek között Pecze János műszaki igazgató-helyettestől (DDVIZIG), Troszt Sándor szakaszmérnöktől (DDVIZIG) és Lovas Attila igazgatótól (KÖTIVIZIG), másnap pedig a tározókat keresték fel vendéglátóikkal. A programon magyar részről részt vett Kovács Péter, az Állandó Magyar-Horvát Vízgazdálkodási Bizottság kormánymeghatalmazottja és Nagyné Sós Ida, a bizottság magyar műszaki titkára, továbbá Lovas Attila igazgató (KÖTIVIZIG), Horváth Lajos műszaki igazgató-helyettes (KÖTIVIZIG), valamint Fejes Lőrinc kiskörei szakaszmérnök (KÖTIVIZIG). A horvát szakembereket a Horvát Vizek Vízgazdálkodási Munkaszervezete zágrábi, eszéki és varasdi intézményeinek vezetői, illetve munkatársai képviselték.

P1160530
 

Utolsó módosítás: 2018. május 29., kedd 09:20
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat