Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Fejlesztések

Tartalomfelelős: Pászthory Róbert, informatikus

2013. november 20., szerda 16:20

Az igazgatóság vízrajzi fejlesztései főleg két forrásból valósultak meg. Az EU által támogatott IPA pályázat keretében a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) és a Hrvatske Vode - horvát vízügyi szervezet - a Dráva árvízi előrejelző rendszert fejlesztette közös beruházás keretében. A másik - szintén ebből a forrásból támogatott - projekt a Dráva morfológiai állapotának vizsgálata, melynek keretében jelentős műszerbeszerzés is történt.

KEOP pályázati forrásból épült ki az igazgatóságon az OMSZ-el közösen üzemeltetett automata meteorológiai hálózat, illetve a felszíni állomások távmérőrendszerbe kapcsolása.

Új vízrajzi állomások épültek 2016-ban és 2017-ben - szintén KEOP forrásokból - a Fekete-vízen Vajszlón és a Baranya-csatornán Magyarhertelenden.

A 2018. évi fejlesztés keretében két aszálymonitoring állomást létesített a DDVIZIG Szederkénynél és Kálmáncsán. Az állomásokon a meteorológiai adatokon kívül a talaj nedvességtartalmát és hőmérsékletét is folyamatosan mérik szakembereink.
 

Utolsó módosítás: 2019. június 05., szerda 15:59
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat