Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV)

Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, PR munkatárs

2022. november 11., péntek 08:44

Esemény kezdete: 2023. április 19. 08:00, szerda

Esemény vége: 2023. április 21. 12:00, péntek

Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Víztudományi Kar (a továbbiakban: VTK) (6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky utca 12–14.).

A Belügyminisztérium felhívása
a Vízügy szakmacsoport szakképesítései szakmai tanulmányi versenyére a 2022/2023-as tanévben


Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV)


A belügyminiszter az OSZTV-t az alábbiak szerint hirdeti meg:

osztv2022-23

A verseny általános feltételei és szabályai


A versenyre utolsó évfolyamos, nappali tagozatos tanulók jelentkezhetnek.


A jelentkezést 2023. január 20-ig (péntek) írásban kell benyújtani az iskola igazgatójának címezve. A jelentkezés feltétele: az aktuális tanév félév végi, legalább 3,51-os tanulmányi átlaga.


Az elődöntőre jelentkező iskolákból osztályonként – az osztály létszámától függetlenül – legfeljebb tíz fő nevezhető. Az iskola igazgatója az általa aláírásával is támogatott nevezéseket 2023. február 1-ig (szerda) elektronikus úton eljuttatja a csorbak.erika@ovf.hu e-mail-címre.


A versenyek szervezésével kapcsolatos feladatokat az Országos Vízügyi Főigazgatóság (a továbbiakban: OVF) látja el.


Az OSZTV a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárság Vízügyi Koordinációs Főosztálya és az OVF együttműködésében valósul meg.


I. forduló (elődöntő)

Feladat: központi írásbeli feladatlap megoldása.

A verseny I. fordulójának időpontja: 2023. február 15. (szerda) 10 óra.

A verseny I. fordulójának helyszíne: a versenyben induló tanuló iskolája.
A tanulók központilag kiadott komplex írásbeli feladatot oldanak meg.
Az egyes feladatok megoldására fordítható időtartam megegyezik az illető szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményében az írásbeli vizsgatevékenységre meghatározott időtartammal.
Az elődöntő lebonyolítása a Versenyszabályzat előírásai szerint történik.
Az elődöntő írásbeli dolgozatait a szakképesítésenként felkért szakértők javítják.

A döntőbe jutás feltétele az adott szakképesítésre vonatkozó írásbeli vizsgafeladat legalább 61%-ra történő teljesítése.

II. forduló (döntő)

Az OVF levélben tájékoztatja a továbbjutó versenyző iskolájának igazgatóját, valamint a továbbjutott tanulók névsorát a www.bmkszf.hu (oktatásigazgatás/letölthető dokumentumok/közlemények, információk) internetes oldalon is közzéteszi.

A döntő időpontja: 2023. április 19–21.


A döntő helyszíne: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Víztudományi Kar (a továbbiakban: VTK) (6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky utca 12–14.). A döntő az OKJ-s képzések esetében gyakorlati és szóbeli, a szakmajegyzék szerinti képzésnél projektfeladat és portfólió versenyrészekből áll.
A gyakorlati, projekt versenyfeladatokat az OVF biztosítja. A döntőt szervező VTK gondoskodik a személyi és tárgyi feltételek meglétéről.

A versenyen a tanulók a szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiben meghatározott szóbeli vizsgatevékenységnek megfelelően a szóbeli tételsorokból véletlenszerűen kiválasztott tétel(ek)ből készülnek fel és felelnek a versenybizottság előtt.

A verseny értékelése

Az elődöntőben szerzett pontszámokat, valamint osztályzatot a szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményeiben meghatározott súlyozással viszi tovább a versenyző a döntőbe.
A döntő helyezési rangsora a döntőbe jutott versenyzők írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgaeredményeinek súlyozott átlaga alapján alakul ki.

A döntőben elért eredmények beszámítása a szakmai vizsgába


A szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet 264. § (2) bekezdése figyelembevételével a 4,00 feletti eredményt elért versenyzők mentesülnek a vizsgatevékenységek teljesítése alól, azokat jeles (5,00) eredményűnek kell tekinteni.
A versenybizottság javaslata alapján a vizsgatevékenységek alóli mentességet a versenyző kérésére a szakmai vizsgán be kell számítani.

Utolsó módosítás: 2022. november 11., péntek 08:55
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat