Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA – 2022. – 2022. szeptember 28.

Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, PR munkatárs

2022. szeptember 28., szerda 09:16

Esemény kezdete: 2022. szeptember 30. 15:00, péntek

Esemény vége: 2022. szeptember 30. 23:00, péntek

Helyszín: 6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky utca 12-14.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2022-ben is csatlakozik a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz. A Víztudományi Kar 2022. szeptember 30-án, pénteken 15 órától várja az érdeklődőket a bajai campusán.

A Sugovica partra látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a VTK mérőhajójával és új eszközeivel. "Mit rejt a Sugovica?"  
A Víztechnológiai Oktatóbázison betekintést kaphatnak az oda látogatók a víztisztítás rejtelmeibe, feltárul a mikroszkópok világa. Labortechnikai bemutatónkon ismét találkozhatnak a MINI mobil hidraulikai csatorna keresztkérdéseivel, valamint legújabb eszközeinkkel. „Lakatra zárt iroda” névvel vár minden kalandvágyó érdeklődőt mérnöki szabadulószobánk.  Műszerkiállításunkon tanúi lehetnek múlt-jelen-jövő találkozásának, kipróbálhatják a drónszimulátort, és a kicsik nagy kedvencét, a digitális homokozót.

A Kutatók Éjszakája idén sem múlhat el tudományos előadások nélkül. Ezúttal olyan aktuális témákban kaphat tájékoztatást, mint a „Vízhiány – Elfogyhat a víz Magyarországon?”; a „Tudatos energiafelhasználás a válság küszöbén”; a „Mesterséges intelligencia a vízjelzésben”; és a „Láthatatlan hősök a vizekben: az algák világa”.

Az idén is mérjük a zajszintet és a levegő tisztaságát is megnézzük az Akusztika Kft. jóvoltából. Érdekes kiállítással készül a Suzuki Marine képviselet, a fenntartható fejlődéshez és a környezettudatossághoz kapcsolódó, mikroműanyagszűrős berendezéseikkel, illetve kutatásaikkal.

A művészetek rajongóit is várjuk a Mecsek Fotóklub „IX. Mecsek Szalon” – kiállításának megnyitóján.

A Campus kiállításai és bemutatói helyszíni regisztrációhoz kötöttek.
A szakmai előadásokra történő online regisztráció a Kutatók Éjszakája weboldalon érhető el.

https://vtk.uni-nke.hu/hirek/2022/09/16/kutatok-ejszakaja-2022

Utolsó módosítás: 2022. szeptember 28., szerda 09:23
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat