Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ügyelet telefonszáma: +36 72 506 300
Nagyobb betűméret - Kisebb betűméret - Normál verzió

Vízgazdálkodási (volt OSAP) adatszolgáltatás

Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, PR munkatárs

2021. december 14., kedd 10:42

Tisztelt Vízhasználó!

Tájékoztatjuk, hogy letölthetők a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény és a vízgazdálkodási feladatokkal összefüggő alapadatokról szóló 178/1998. (XI. 6.) Korm. rendelet által szabályozott vízgazdálkodási (volt Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program, röviden OSAP) adatszolgáltatás 2022. tárgyévre vonatkozó adatlapjai és kitöltési útmutatói.

A mezőgazdasági vízhasználat és vízszolgáltatás:


Egyedi mezőgazdasági vízhasználók:

MGVH adatlap – egyedi:                                              MGVH útmutató – egyedi:                                         


Mezőgazdasági vízszolgáltatók (vízügyi igazgatóságok, regionális vízművek, vízgazdálkodási társulatok):

MGVH adatlap – teljes:                                                MGVH útmutató – teljes:                                             


A felszíni vízkivételek és a felszíni vízbe történő vízbevezetések: VH FEVH adatlap:                                                        VH FEVH útmutató:                                                     


A felszín alatti vizet kitermelő vízkivételek, valamint megfigyelő kutak üzemi figyelési tevékenysége: VH FAV adatlap és útmutató:                                    

 

Az adatlapok és a kitöltési útmutatók honlapunkon kívül az Országos Vízügyi Főigazgatóság honlapjáról (www.ovf.hu/hu/osap-doc) is letölthetők.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a mezőgazdasági vízhasználatra és vízszolgáltatásra, valamint a felszíni vízkivételekre és a felszíni vizekbe történő vízbevezetésekre vonatkozó adatszolgáltatás adatlapjait 2023. január 31-ig, míg a felszín alatti vizet kitermelő vízkivételekre, valamint megfigyelő kutak üzemi figyelési tevékenységére vonatkozókét – a kiküldött (vagy kiküldés alatt álló) felszólító levélben foglaltaknak megfelelően –, 2023. március 31-ig kell Igazgatóságunkra benyújtani.

Tájékoztatjuk, hogy az adatszolgáltatás kizárólag statisztikai céllal történik.

Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy az adatszolgáltatás kötelező! A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 32/A. § (1) bekezdése alapján, aki jogszabályban, hatósági határozatban vagy közvetlenül alkalmazandó közösségi jogi aktusban szereplő vízgazdálkodási előírást megszeg, ideértve a vízgazdálkodási adatszolgáltatási, kötelezettséget is, a jogsértő magatartás súlyához igazodó, legfeljebb 1.000.000 forint összegű vízgazdálkodási bírságot köteles fizetni! A természetes személyre kiszabott bírság összege nem haladhatja meg a 300.000 forintot.

A fentiekre tekintettel kérjük, hogy az adatszolgáltatási kötelezettségét Igazgatóságunk felé maradéktalanul és a jelzett határidőig teljesíteni szíveskedjen!

Amennyiben kérdése van az adatlapokkal kapcsolatban, kérjük telefonon keresse ügyintézőinket!

Együttműködését köszönjük!

Utolsó módosítás: 2023. január 12., csütörtök 09:28
Elérhetőség Partnereink Letöltések Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat